Summering 2020

Inlandsbanefestivalen 2020 blev året som nog ingen hade förväntat sig skulle bli så speciellt. Covid-19 pandemin drabbade världen och Sverige blev inget undantag. När det stod klart att kulturlivet stod inför en total lockdown under våren grusades planerna på att genomföra en av de mest omfattande turnéerna i Inlandsbanefestivalens historia och evenemanget sköts upp på obestämd framtid.

När det stod klart att pandemin och restriktionerna skulle bli långvariga ställde Inlandsbanefestivalen om och blev till stora delar digital 2021. I november månad gick festivalen av stapeln och resan började med ett nedslag i Dorotea för att sedan fortsätta ned till Los, Kårböle och Filipstad! Ett par veckor senare var det dags för Ytterhogdal, Hissmofors, Brunflo och Hackås att gästas av turnéensemblen.

Som alltid är Inlandsbanefestivalen resultatet av ett fantastiskt samarbete med lokala arrangörer, lokalhållare, samverkansparter, artister och eldsjälar och möjliggörs tack vare stöd från många stödgivare på kommunal, regional och statlig nivå. Vi passar på att ge särskilda tack till Moonvalley för ljudproduktion och Voyce för årets streaminginsatser som gav oss publik räckvidd i ett läge där det på många orter var svårt att välkomna en stor publik.

Alla datum 2020: inlandsbanefestival.se/datum-2020-lista/

Alla artister 2020: inlandsbanefestival.se/category/artister-2020/

Våra samarbetspartners m.m. 2020: inlandsbanefestival.se/arrangorer-2020-2/