Hela turnéschemat 2016 ute!

Affischmall_inlandsbanan2016 alla datum v2 -1024

Nu är det klart med hela schemat för 2016 års upplaga av Inlandsbanefestivalen! Hela 14 spelningar på 13 dagar som tar oss från bygd till bygd och från län till län genom Norrbotten, Västerbotten och Jämtland längs med och ikring den anrika Inlandsbanan.

I år bjuder vi på en sanslös artistkavalkad inom olika genrer. Vad sägs om artister som legendariska Trio Me’ Bumba, Monica Törnell och Carolina Miskovsky, eller varför inte spännande akter som hårdrockarna i StrongHeart eller gothbandet Dark Side Cowboys, vilka båda framträder med akustiskt baserad sättning. Vad sägs om eldshow med EMP, folkmusikgung med RASK, Eddie Wheelers tänkvärda alster och såklart festivalens grundare och initiativtagare, proggens förnyare: Johan Piribauer! Kolla in programmet för att se vilka artister som spelar på just din ort.

Allt detta är möjligt tack vare stöd från alla våra samarbetspartners och stödgivare. En i stort sätt enig uppslutning av alla berörda kommuner och landsting ger oss grundförutsättningarna att kunna nå ut och presentera detta ”kulturtåg” med fri entré på de flesta platser. Hårt jobbande föreningar och lokala arrangörer möjliggör med sitt värdskap att vi kan genomföra detta jätteprojekt. Förutom dessa vill vi även rikta stora tack till Kontaktnätet, KKN och Sovereign Productions som stöttar oss och såklart till alla medverkande artister och alla er besökare som levandegör festivalen, mötet mellan människor. Stort tack till er alla från oss huvudarrangörer (Kultuföreningen Inlandskult i samverkan med KF Kretsen, KF Sub och Kulturens).