Eddie Wheeler


Läkare och professorer sa att han inte skulle överleva, de sa att hans handikapp var för svårt. 35 år och över 100(!) frakturer senare har Eddie Wheeler avverkat hundratals spelningar i alla världens hörn. Är det någon som sett den goda och den svåra sidan av livet är det just Eddie. Kanske är det just därför som hans musik är så ärlig och berör så starkt? I dag är Eddie något av en ikon inom ”underground”-musikscenen eller som Daniel Claesson, GP, skrev: ”Eddie är den där stora drivande kraften som behövs i Göteborgs undre musikvärld”.

Med tidigare kritikerhyllade singlar som ”Kom in i mig” och ”Push it etablerade Eddie sig inte bara som livemusiker utan även i nationell radio och media. Nu är det dags för nya singeln ”Burn it” från kommande EPn Live, Love, Repeat. En singel och EP som handlar just om att acceptera, släppa och gå vidare.

Vi har gästats av Eddie tidigare och nu återvänder Eddie till Inlandsbanefestivalen och kommer detta år framträda på orter där han tidigare inte uppträtt under festivalen.

“Hur illa det än känns i livet så finns det alltid en chans. Det är det som är det fina. Skivan handlar om att acceptera sin skit, bearbeta den och gå vidare. Slut och Punkt. Livet är inte mer komplicerat än så.” – Eddie Wheeler