Peppkollo


Peppkollo kommer vara en del av Inlandsbanefestivalen i år!

Workshops för unga
Peppkollo arrangerar en endags-workshop i Sorsele, Storuman och Dorotea, där unga i åldrarna 10-15 år får möjligheten att testa på musik och teater. Under dagen kommer deltagarna bl.a att kunna prova på att sjunga i kör, spela improvisationsteater, med mera. Helt enkelt våga prova och ha kul! Alla workshops är gratis att medverka i.

Datum för workshops är:
Sorsele: 13 juni
Storuman: 15 juni (OBS nytt datum!)
Dorotea: 16 juni (OBS nytt datum!)

Anmäl er till: peppkollo@gmail.com

Vi möter en publik
Efter workshopen kommer vi låta deltagarna får visa upp samlat material för en publik. Det kommer vi göra i samband med lokala stopp för Inlandsbanefestivalen i Sorsele, Storuman och Dorotea. Deltagarna kan bjuda in sina vänner med fri entré så långt platserna räcker! Förutom Peppkollos fantastiska unga artister kommer även kvällen förgyllas av de turnérande artisterna från Inlandsbanefestivalen.

Datum för uppspelning är:
Sorsele: 13 juni
Storuman: 18 juni
Dorotea: 19 juni

Varför Peppkollo?
Vi vill inspirera och motivera unga att testa på kultur. Vi vill skapa en möjlighet att stimulera nyfikenhet och påhittighet. Vi vill visa hur brett begreppet kultur kan vara och också skapa en inställning att det inte finns några begränsningar. Kultur är för alla och kan vara vad Du vill att det ska vara.


Om oss som leder workshopen:

Vi heter Evelina Kyrk, Sandra Berggren & Malin Vispe. Vi är tre glada jäntor som uppskattar att jobba med unga människor. Vi träffades på Estetiska Programmet i Lycksele där vi gick gymnasiet och har sedan dess spelat och jobbat ihop på olika sätt. Evelina pluggar ljudteknik och är aktiv som arrangör för Popkollo. Sandra pluggar folkmusik, spelar i flera olika konstellationer och har ett band som heter Våtmark. Malin pluggar teater och har gjort flera jobb som frilansande skådespelare.

Workshops presenteras i samarbete med Inlandsbanefestivalen, KF Kretsen, Kulturens, och
med stöd från Region Västerbotten.