Dark Side Cowboys

Dark Side Cowboys Bild
I Strömsund, en av orterna längs den gamla inlandsbanan, formades 1993 ett band som efter 20 år blivit en etablerad aktör inom den svenska alternativmusikscenen: Dark Side Cowboys, vilka än i dag har ett norrländskt vemod i grunden för sina alster. Bandet har jämförts med artister som David Bowie som Ultravox och Sisters of Mercy är för kritikerna svåra att kategorisera. Nya idéer och grepp stundar kontinuerligt i bandets historia.

Dark Side Cowboys har sedan starten 1993 släppt 10 studioalbum, ett flertal singlar, varav ”UnfortuNathalie” blev årets singel i sin genre 1998. De mest kända albumen är troligen debutalbumet ”The Apocryphal” som i dag betraktas som en svensk ”gothic rock-klassiker” och albumet ”Believe” (2001) som tog bandet ut på en omfattande turné runtom i skandinavien.

Mellan åren 2003-2012 var det ganska tyst från kopojkarna men det senaste åren har exploderat med händelser för bandet. 2013 firade de 20 år som band och det med att återsläppa gamla låtar i nya arrangemang. Skivan ”Chronicles” har fått lysande kritk från branschen och så även den digitala uppföljaren ”Chronicles II” och ”Chronicles III”.

2014 sadlade de upp och åkte tog järnhästen på Inlandsbanefestivalen under några dagar, vilket gav mersmak och 2015 har de lovat att återvända till de nordliga prärierna med en akustiskt baserad sättning.

Mer info: www.darksidecowboys.com
Facebook: facebook.com/darksidecowboys