Dark Side Cowboys

Dark Side Cowboys - pressbild 2016

I en av orterna (Strömsund) längs den gamla inlandsbanan, formades 1993 ett band som efter 20 år blivit en etablerad aktör inom den svenska alternativmusikscenen: Dark Side Cowboys, vilka än i dag har ett norrländskt vemod i grunden för sina alster. Bandet har jämförts med artister som David Bowie som Ultravox och Sisters of Mercy är för kritikerna svåra att kategorisera. Nya idéer och grepp stundar kontinuerligt i bandets historia.

Dark Side Cowboys har sedan starten 1993 släppt 10 studioalbum, ett flertal singlar, varav ”UnfortuNathalie” blev årets singel i sin genre 1998. De mest kända albumen är troligen debutalbumet ”The Apocryphal” som i dag betraktas som en svensk ”gothic rock-klassiker” och albumet ”Believe” (2001) som tog bandet ut på en omfattande turné runtom i skandinavien.

DSC har tagit järnhästen på Inlandsbanefestivalen och följt med under åren 2014-2016. Jubileumsåret 2017 återvänder de till de nordliga prärierna med en akustiskt baserad sättning för att göra ett nedslag i Härjedalen.

Mer info: www.darksidecowboys.com
Facebook: facebook.com/darksidecowboys